Skip to main content
Λάβαμε από συμμαθητές του Μιχάλη Σπάρταλη

Λάβαμε από συμμαθητές του Μιχάλη Σπάρταλη 17.09.2018

Αγαπητά μας μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,



Σας επισυνάπτουμε δύο μηνύματα που λάβαμε από τους συμμαθητές του Μιχάλη Σπάρταλη, Μιχάλη Ελευθερίου και Γιώργο Δόκιο καθώς και δυο  φωτογραφίες από την Πατριαρχική και την Αμπέτειο.

Συγκλονιστική η ξαφνική είδηση της απώλειας του Μιχάλη.

Τα σχολικά χρόνια δημιουργούν δυνατά συναισθήματα που δένονται γύρω από πρόσωπα με τα οποία όταν αναπτυχθούν φιλικοί δεσμοί καθίστανται πρότυπα που σημαδεύουν τη ζωή μας. Η συνύπαρξη με τον Μιχάλη στο διπλανό θρανίο για 12 χρόνια και η ευγενική άμιλλα που αναπτύχθηκε μεταξύ μας τα τελευταία χρόνια του Γυμνασίου, αποτέλεσαν πολύτιμο κεφάλαιο σύμπνοιας και ήθους. Δεν ήταν μόνο το πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας που χαρακτήριζε το Μιχάλη στα καθήκοντά μας. Ήταν επίσης οι εξωσχολικές του δραστηριότητες στον προσκοπισμό, στη σχολική κοινότητα, στην εκκλησία της γειτονιάς μας που τον καθιστούσαν πρότυπο μαθητού, αφοσιωμένου έφηβου στην αποστολή του.

Οι δεκαετίες που μεσολαβούν από την αποφοίτησή μας μέχρι σήμερα δεν μειώνουν στο ελάχιστο τη φλόγα της φιλίας. Οι δυο-τρεις σποραδικές συναντήσεις μας αυτό το διάστημα ήταν μια μοναδική ευκαιρία να νοιώσουμε την αναζωπύρωση αυτής της φλόγας. Ο Μιχάλης δεν θα λείψει ποτέ μέσα μας και προσωπικά πάντα θα αισθάνομαι τη παρουσία του στο διπλανό θρανίο.

Καλό ταξείδι φίλε Μιχάλη.

Γιώργος Δόκιος

 

My friends,

With immense sadness Lia and I  want to inform you that our cousin and friend michalakis has left us yesterday.

Take care of yourselves. We wish and your families best health, long life; live and remember  our beloved friend.

Michalakis and I have been at school from first grade in Patriarchiki to the last grade in Abetios! Best memories.

With our love; Michael and Lia eleftheriou

Ο Σύλλογος μας

Ο Σύλλογος Αμπετείου Σχολής (Σ.Α.Σ.) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1996, για να ενώσει όλους τους Αμπετειανούς στην Ελλάδα η στο εξωτερικό και προσπαθεί με τη απέραντη αγάπη των αποφοίτων της Σχολής αυτής να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα και τις ηθικές αξίες, που διδαχτήκανε σ' αυτήν.

Featured Posts

Επικοινωνία:

Με τον Σύλλογό μας μπορείτε να επικοινωνήσετε ως εξής:

  • 3ης Σεπτεμβρίου 56, 10431 Αθήνα
  • (+30) 210 8228150
  • (+30) 210 8218408
  • ambetios@ambetios.gr